GEGEVENS OVER DERIVATEN: BELEGGERS DENKEN DAT DE BITCOIN NA EEN STIJGING VAN 20% HOGER ZAL BLIJVEN.

  • Ondanks de terugtrekking van de maandagse hoogtepunten blijft Bitcoin boven de belangrijkste weerstandsniveaus. Vanaf het moment dat dit artikel wordt geschreven, handelt de leidende cryptocentrische valuta voor $11.300.
  • Er zijn enkele beren die geloven dat deze rally slechts een afwijking is van het bereik waarin BTC handelde.
  • De gegevens van derivaten laten echter zien dat veel handelaren de komende weken en maanden hoger inzetten op Bitcoin.
  • Prominente marktcommentatoren zijn het eens met dit positieve sentiment dat de cryptocurrency hoger zal blijven. Deze prominente marktcommentatoren zijn onder andere het hoofd van de crypto-fondsen en een senior analist bij Bloomberg die de cryptocurrency-markt actief bestrijkt.

BITCOIN-HANDELAREN VERWACHTEN MEER UPSIDE, TOONT OPTIE/DERIVATENSTROMEN

Zelfs na de recente rally van Bitcoin zijn niet alle marktpartijen ervan overtuigd dat er een stierenmarkt is. Peter Schiff, de chief executive van Euro Pacific Capital en een prominente gouden stier, schreef eerder deze week:

„Twee van de laatste drie keer #Bitcoin steeg boven de $10.000 in oktober 2019 en in februari 2020 daalde het snel met respectievelijk 38% en 63%. De laatste keer dat Bitcoin boven de $10.000 steeg was in mei, en het daalde slechts met 15%. Vandaag is het weer boven de $10.000. Hoe groot zal de volgende daling zijn?“

Volgens een analyse van een propeller met een focus op cryptocurrency, zijn kopers van opties echter extreem bullish op Bitcoin en Ethereum.

Opties zijn financiële contracten die de koper in staat stellen om een actief te kopen of te verkopen tegen een specifieke prijs op een bepaald moment.

De handelaar schreef over de geldstromen van opties, en legde uit hoe belangrijk het is om te weten hoe putten „meedogenloos worden verkocht tussen in principe alle looptijden„:

„Opties stromen op #BTC en #ETH is eenzijdig. Puts worden meedogenloos verkocht tussen vrijwel alle looptijden. De markt is de prijsstelling in ofwel voortzetting van de stierenloop ofwel consolidatie. Geen angst.“

PROMINENTE MARKTCOMMENTATOREN ZIJN HET EROVER EENS

Per Julien’s analyse van BTC-derivaten lijkt een meerderheid van de traders bullish te zijn. Gelukkig zijn prominente marktcommentatoren het daarmee eens.

Dan Morehead en Joey Krug – die aan het hoofd staan van het toonaangevende crypto-fonds Pantera Capital – schreven in maart het volgende commentaar. Ze geloven dat de toegenomen gelddruk door de centrale banken de Bitcoin tegen het einde van 2020 of begin 2021 mogelijk een impuls zal geven aan $20.000:

„Nu we in de biljoenen zitten, moet het tekort gewoon een positieve invloed hebben op de prijs van dingen die niet kwantitatief haalbaar zijn – aandelen, onroerend goed, cryptocurrency ten opzichte van de prijs van geld. Anders gezegd, de BTC/USD cross-currency rate zal stijgen. De prijs van bitcoin kan een nieuw record vestigen in de komende twaalf maanden.“

Dit optimisme is overgenomen door andere marktcommentatoren zoals Mike McGlone, senior grondstoffenanalist bij Bloomberg Intelligence. Hij beweerde dat BTC, vanuit een principieel standpunt, op het gebied van het in kaart brengen, op het punt staat om hogerop te komen.