Britse investeerders zijn 38 keer meer geïnteresseerd in het kopen van Bitcoin

Britse investeerders hebben meer interesse ontwikkeld in het houden van Bitcoin, na de groeiende prijs van de crypto.

De handel in Sterling to Bitcoin is met 38 keer toegenomen, vergeleken met het record van vorig jaar.

Sinds het afgelopen jaar is de interesse in Bitcoin (BTC) onder Britse investeerders aanzienlijk toegenomen, omdat de prijs van de belangrijkste digitale valuta stijgt. Volgens marktgegevens van Kraken, de cryptobeurs in San Francisco, handelen de investeerders ongeveer 38 keer meer in de Pond Sterling (GBP) voor Bitcoin dan in het afgelopen jaar. Een executive van Coinbase Europe heeft ooit gezegd dat de crypto-activiteiten in het Verenigd Koninkrijk de huidige evolutie in de crypto ruimte aansturen.

Het is veilig om te vermelden dat de interesse in de cryptografie onder de Britse investeerders is toegenomen naarmate Bitcoin meer waarde, adoptie en bewustzijn kreeg. Er waren bijvoorbeeld minder investeerders die de Britse ponden verhandelden voor Bitcoin toen het in december 2017 naar de vorige hoogte steeg. Naar verluidt werd de markt gedreven door investeerders in Aziatische landen. Naarmate het jaar vorderde, hebben de Britten echter geleidelijk aan meer belangstelling gekregen.
VerwantePosten
Crypto adoptie: bijna 70% van de duizendjarigen beschouwt BTC als een veilige haven.
P2P Bitcoin volume: India haalt China in
„Bitcoin is onze beste hoop“ – MicroStrategy CEO
Koop Bitcoin, Robert Kiyosaki dringt aan op

Britse investeerders worden aangetrokken door Bitcoin

Volgens Kraken wisselen de beleggers in toenemende mate (38 keer) de Britse ponden om in bitcoin ten opzichte van het afgelopen jaar. Meer nog, het handelsvolume steeg acht keer meer dan in de afgelopen drie jaar. Marcus Hughes van Coinbase gaf aan dat de groeiende belangstelling voor de cryptocrisis het gevolg is van de recente invoering ervan door instellingen en bedrijven zoals MicroStrategy, dat meer dan 40.000 BTC op de balans heeft staan.

Een publicatie van Chainalysis in september toonde aan dat het Verenigd Koninkrijk (VK) de vijfde plaats inneemt in de crypto-adoptie. Van juli vorig jaar tot juni 2020 handelden particulieren en bedrijven in het land voor meer dan 9,5 miljard dollar.